A-Ö: Grillning

Vad gäller grillning (och dylikt) så godkänner föreningen endast el- eller gasol på balkonger, terrasser och uteplatser. Det är tillåtet så länge du inte stör dina grannar. Se nedan bestämmelser och information från MSB.

Observera att nedan värden är i liter och inte i kg.

Förvaring i flerbostadshus
Inomhus i flerbostadshus får gasolbehållare med volym på vardera mindre än 5 liter (blå campingbehållare) förvaras. Behovet av gasol avgör antal behållare. Det normala behovet i ett hushåll anses vara en behållare för drift och en i reserv. I normalfallet blir detta två behållare med mindre än 5 liter vardera.


Förvaring på icke inglasad balkong
Det lämpligaste stället att förvara gasolbehållare i flerbostadshus är på en balkong, under förutsättning att den inte är inglasad. På en öppen balkong får behållarstorleken P11 (max 30 liter) förvaras. Om man vill kan behållarna förvaras i ett ventilerat plåtskåp för att skydda dem mot väder och vind.


Förvaring på inglasad balkong
För en inglasad balkong gäller samma förvaringsregler som inomhus. Det innebär att gasolbehållare med volymen högst 5 liter (blå campingbehållare) får förvaras där.

Brandsläckare
Du som förvarar och använder gasol bör även komplettera med släckutrustning. Den bästa släckutrustningen är en handbrandsläckare och en brandfilt. Brandförsvaret rekommenderar en 6 kilos pulversläckare som klarar olika typer av bränder.

%d bloggare gillar detta: