Julgransinsamling

Lagom till att julen dansas ut ställer Nacka vatten och avfall ut containers på flera olika platser runt om i Nacka. Här är hushållen välkomna att lämna sina julgranar. Helgen den 14-15 januari 2023 klockan 11-17 finns containrar för julgransinsamling uppställda på parkeringen vid Tollare Folkhögskola.

Observera att inga granar får kastas i föreningens soprum/miljörum. Vill man kasta ut granen tidigare får man lämna denna på närmsta återvinningscentral (Boo kretsloppscentral).

Inte tillåtet att slänga granen i naturen

Granen räknas som grovavfall och att lägga den i naturen eller på gatan räknas som nedskräpning.

Visste du att de insamlade granarna flisas och går till förbränning för utvinning av energi? Energin ger fjärrvärme. En full container med julgranar motsvarar den energi som krävs för att värma en normalstor villa i cirka 2 månader.


Tack för att du är med och återvinner julen!

%d bloggare gillar detta: