Nyhetsbrev januari 2022

Hej alla medlemmar!

Gott nytt år! Styrelsen vill kort informera lite på det nya året.

Staket vid uteplatser:
Vill en bostadsrättsinnehavare skärma av sin uteplats gäller det att använda tryckimpregnerat virke samt att det håller en maxhöjd på 110cm.

Storsäckar utanför fastigheten:
Vill en bostadsrättsinnehavare använda sig av s k ”Big Bags” ska dessa märkas med lägenhetsnummer som tydligt ska framgå på storsäcken.

Åtgärder efter besiktning + OVK-mätning i januari-februari 2022:
Föreningens ventilation kommer genomgå en OVK-mätning under årets första månader. Inför detta ska alla lägenhetsinnehavare göra rent från- och tilluft. I den digitala bopärmen finns bilder på hur dessa ska rengöras, men här kommer även förklarande bilder. Exakta datum kommer kommuniceras av styrelsen.
Vi kommer även samtidigt att justera de åtgärder som godkänts under besiktningen, även detta kommer kommuniceras ut av styrelsen.

Med tanke på rådande läge och Covid-19 – styrelsen kommer kontakta innehavare men kontakta oss gärna redan nu om ni inte vill att hantverkare kommer in i er lägenhet.

Garageporten:
Då det har förekommit garagestölder i närliggande föreningar vill vi påminna om att trycka på KNAPP 1 både vid utfart samt infart för att stänga porten, samt att se till att porten faktiskt stängs.
 
Brand:
Under den senaste tiden har närområdet dessvärre utsatts för tre bränder och vi vill påminna om att hålla ett extra öga på t ex tända ljus etc.

Namnskylt på brevlåda:
Vi ska göra om namnskyltarna på brevlådorna så att det ser enhetligt ut i alla husen. Nu står det lägenhetsnummer och efternamn som det även ska stå fortsättningsvis. Ex 10-0101 Andersson. Vi kommer att skriva av det som står i nuläget med tanke på företag etc. som då skrivs ut efter efternamnet. Om ni önskar ändra något nu innan, alternativt efter att nya lappar sitter uppe, så maila styrelsen på styrelsen@tollaremarina.se. Sätt INTE upp egna markeringar/skyltar då dessa kommer att tas bort. Med nya lappar finns det även möjlighet att välja ”reklam” eller ”ej reklam”. 

Gemensamma lokaler:
En vänlig påminnelse om att alltid tömma dina egna sopor efter att ha nyttjat din bokning i övernattningslägenhet samt bastulokal då detta inte ingår i städfirmans ansvarsområde, utan ligger på användarna. Det blir mycket trevligare för alla! 

Julgransinsamling 15-16 januari 2022:
När julgranen barrat klart hemma hjälper Nacka vatten och avfall till med att bli av med den. Helgen den 15-16 januari 2022 klockan 11-17 har de en container för julgransinsamling uppställd vid Tollare folkhögskola, på parkeringen. När ni tar ut er gran, se då till att sopa bort barren efter er. Det ser vi som en självklarhet att man ska göra. Se även till att ni plundrar granen på polkagrisar och chokladkulor nu innan föreningens gran i Tollare Kaj 2 åker ut. 🙂

För att inte missa någon viktig information så se till att registrera er mailadress via hemsidan så får ni en notis om när en nyhet är publicerad. Klicka på följ nere i högra hörnet på startsidan www.tollaremarina.se för att ange mailadressen.

%d bloggare gillar detta: